Süzen; “Çocuklarımızı küçüklüğünden itibaren kendi damak tadımıza alıştırıyoruz. Oysaki çocuklarda tuz kullanımı 12. ayından sonra başlamalı. Çocuklar damak tadını kendileri geliştirsin diye tuzlu yemek vermemeliyiz. Bu erken dönemde yapıldığı zaman bir davranış biçimi haline geliyor. Çocuklar da büyüdüklerinde sofraya oturunca hemen tuz atma alışkanlığı edinmiş oluyor. Bu nedenle sofraya oturur oturmaz tuz ekilmemesi, önce yemeğin tadına bakılması, damak tadına uyuyorsa tuz ekilmemesi, uymuyorsa bir miktar tuz ekilmesini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu. Fırın işletmecisi Celal İnanır’da yaptığı açıklamada tuz tebliğinden önce her 50 kilo gram için yaklaşık 800-850 gram tuz kullanırken, tebliğden sonra bu oranı 700 grama düşürdüklerini söyledi.
akit haber