Damarları açan mucize içecek

Damarları açan mucize içecek
Yayınlama: 23.05.2023
23
A+
A-

Kötü kolesterol düzeyleri yüksek olan birçok insan, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek ve beslenme alışkanlıklarını değiştirerek bu sorunu önlemeye çabalıyor. Fakat, bazı kişilerin kolesterol seviyelerini düşürmekte zorlandığı ortada. Bu kişiler için, doğal bir yöntem olarak kabul edilen bir içecek kullanmak mümkün.

Bu içecek kan damarlarını açarak kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Bir çalışmada belirli bir çay türünün hem “kötü” kolesterolü düşürdüğü hem de “iyi” kolesterolü yükselttiği gösterildi. Yüksek kolesterole, kanınızda kolesterol olarak bilinen yağlı bir maddenin çok fazla olduğu anlamına gelir. Başlangıçta bu durum endişe kaynağı olmasa da, zamanla kolesterol birikerek tıkanıklıklara yol açabilir.

Foto - Damarları açan mucize içecek

Şiddetli vakalarda bu, kalp krizi ve felç gibi yaşamı tehdit eden ciddi durumlara neden olabilir. Diyet, yüksek kolesterole katkıda bulunan önemli bir faktördür ve en yaygın nedenlerinden biri çok fazla yağlı yiyecek tüketmektir.

Foto - Damarları açan mucize içecek

Ancak, belirli yiyecek ve içeceklerin kolesterolünüzü yükseltebileceği gibi, diğerleri de düşürebilir. Bir uzman, kolesterolü düşürmeye yardımcı olan üç içeceği anlatı. Beslenme uzmanı Mays Al-Ali, diyetinize yeşil çay, yerba mate ve ebegümeci çayı eklemenizi tavsiye etti.

“Yeşil çay ve matenin her ikisinin de kötü düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterolü düşürdüğü ve serum lipitlerini iyileştirdiği gösterildi. Ama dikkat edin ikisi de kafein açısından zengindir.” Bu nedenle uyku sorunları yaşamamak adına sabahları içmeniz önerilir.

Foto - Damarları açan mucize içecek

Bir çalışmada da, her gün ebegümeci çayı içenlerin trigliseritleri, düşük yoğunluklu lipoproteini ve toplam kolesterolü düştüğü ve sadece bir ay sonra yüksek yoğunluklu lipoproteini (iyi olan) artırdığı gözlendi.

-YEŞİL ÇAY- Yeşil çay uzun zamandır sağlığı artırıcı özelliklerle dolu bir içecek olarak kabul ediliyor. Nutrition Journal’da 2020’de yayınlanan bir araştırma , yeşil çay içmenin “kötü” kolesterol olarak bilinen düşük yoğunluklu lipoproteini ve toplam kolesterolü azaltabileceği sonucuna vardı.

Foto - Damarları açan mucize içecek

3.300’den fazla katılımcıyı içeren 31 çalışmanın meta-analizi şunları söyledi: “Toplu olarak, yeşil çay tüketimi hem normal kilolu deneklerde hem de kilolu kişilerde düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterolü ve toplam kolesterolü düşürür, ancak yüksek yoğunluklu lipoprotein kolesterolü veya trigliseritleri düşürmez.

Foto - Damarları açan mucize içecek

“Kötü” kolesterol olarak bilinen düşük yoğunluklu lipoprotein, kan damarlarınızın duvarlarında birikebilir. Bu durum zamanla damarların içlerinin daralmasına neden olarak potansiyel sağlık risklerine yol açar. Buna karşılık, yüksek yoğunluklu lipoprotein (“iyi” kolesterol) kolesterolü emer ve vücuttan atıldığı karaciğere geri taşır.

Foto - Damarları açan mucize içecek

-MATE YAPRAĞI- Mate çayı mate bitkisinden yapılan bir bitki çayıdır. 2019’da Nutricion Hospitalaria dergisinde yayınlanan bir araştırma, 119 kilolu kadında mate içmenin kandaki yağ miktarı üzerindeki etkilerini analiz etti.

Foto - Damarları açan mucize içecek

En iyi sonuçlar, içeceği sağlıklı bir diyetle birleştirenlerde görüldü, ancak normal diyetlerine bağlı kalanlar da kolesterolde bir azalma gördü. Günlük mate alımı, toplam kolesterolü ve düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ve düşük kalorili bir diyetle birlikte trigliseritlerin azalmasını sağlar.

Foto - Damarları açan mucize içecek

-EBEGÜMECİ ÇAYI- Adından da anlaşılacağı gibi ebegümeci çayı, ebegümeci bitkisinin çiçeklerinden yapılır.

2009 yılında Journal of Alternative and Complementary Medicine’de yayınlanan bir makale, bu çayın şeker hastalarında kandaki yağları (lipidler) azalttığını buldu. Mevcut çalışmanın sonuçları, ekşi çayın [ebegümeci çayı] diyabetli hastalarda kan lipit profili üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu gösterdi.

-TÜKETMEDEN ÖNCE DİKKAT- Bu çaylardan herhangi birini tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışmanız ve bu şekilde hekiminizle birlikte tüketim düzeyini ve sıklığını ayarlamanız önerilir.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.