Uşak Karun AVM 21 Yaşında

Uşak Karun AVM 21 Yaşında
Yayınlama: 01.10.2024
7
A+
A-

Uşak’ta sosyal hayata kurulduğu günden bugüne ciddi katkılar sağlayan Uşak’ın tek yerli AVM ‘si ve sosyal yaşam merkezi olan Karun AVM 21. yaşını kutluyor.

21 yıl önce Uşak, henüz kabuğunu kıramamış bir kentken dönemin başarılı belediye başkanı ve aynı zamanda Ticaret odası başkanlığı da yapmış sanayici Erhan Akçay’ın “Uşak’ın bir sosyal ve ticari yaşam merkezi olmalı “ teşvikleri ile ortaya çıkan alışveriş ve yaşam merkezi projesi maalesef tüm davetlere ve teşviklere rağmen o yıllarda ( 90’lı yıllar) işadamları tarafından riskli bir yatırım olarak görülüyor ve bu yüzden hiçbir yatırımcı bu projeye sıcak bakmıyor ancak Erhan Akçay Uşak’a insan çekebilmenin ve değerli insanların Uşak’ta yaşayabilmesinin en önemli gerekçelerinden birinin sosyal ,ticari ve eğlence yaşam merkezleri olduğunun bilinci ile Karun AVM projesini belediyeden ihale ile alan ancak hayata geçiremeyen işadamından satın alarak o dönemlerde Uşak açısından riskli bir yatırım olarak görülen alışveriş merkezi projesini tüm zorluklara rağmen hayata geçiriyor.
Uzunca bir zaman ekonomik olarak zarar etse de Akçay bu projeye hiçbir zaman ticari bir kazanç gözüyle bakmadığı ve Uşak’ın ihtiyacı bir yaşam merkezi olarak gördüğü için Karun AVM‘yi inatla bu günlere taşımış..
“Uşak’ta Bir Nesil Karun AVM ile Büyüdü “Diyen iş insanı Erhan Akçay “Karun AVM Sadece Bir Alışveriş Merkezi Değil Uşak’ta Sosyal Hayatın ve Yaşamın da Adresidir” diye de ekliyor.
Karun AVM sadece sosyal hayata değil Uşak’ta istihdama ve ekonomiye de ciddi katkılar sunuyor.
21 Yılda 80milyon 500 bin ziyaretçinin hayatına bir şekilde dokunmuş anılarında yer tutmuş olan Karun AVM de bina da toplam 500 kişi istihdam ediliyor. AVM bünyesinde işletmeler ile SGK ödemeleri 5 milyon TL /ay olarak yapılırken Vergi ödemeleri ise 30milyon TL /ay olarak devlete katkı sağlıyor.
Karun AVM’nin olduğu bölgenin AVM inşaatı ile birlikte geçirdiği modernleşme süreci, bölgenin Uşak’ta sosyal hayatta cazibe merkezi haline dönüşmesine de katkı sağlamış durumda.

Alışveriş merkezi olarak düzenlediği kampanyalarla araba, küçük ev aletleri ve yüzlerce hediye çekleri de dağıtan Karun AVM, Alışveriş merkezi olarak çocuklara yönelik aktiviteler dans, resim, müzik, jimnastik, drama ve tiyatro gibi ücretsiz kurslarda düzenledi.
Ayrıca Özel ve dini günler de programlar ve etkinliklerin de yapıldığı alışveriş merkezi Uşak’ta 21.yaşını “Uşaklıların gözünde Karun AVM” Teması ile kutlayacak.

21. yıldönümü, için Sosyal içerikli sosyal projelere de mekân sponsorluğu yapacak olan Karun AVM Uşak’ta sosyal hayata katkı sunan ve talep eden tüm sivil toplum kuruluşlarına stant imkanı vererek STK’ların kendilerini ve hizmetlerini duyurmalarına ve Uşaklılar ile bir araya gelmelerine de katkı sağlayacak.

Uşak’ta ilkokul öğrencilerinin yeteneklerinin sergilenmesi ve geleceğin ressamlarının resimlerinin Uşaklılar ile buluşmasına da katkı sunmak isteyen Karun AVM “Sen çiz Uşak görsün “Resim sergisini okullardan gelen resimler ile hayata geçirecek.

Resmi kurum meslek odası ve sivil toplum kuruluşlarına da Karun AVM yöneticilerinin kurumsal ziyaretleri de 21. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yer alacak bu ziyaretlerde dünden bugüne Uşak’ın sosyal hayatı ve Karun AVM’nin sürece sağladığı katkılar anlatılacak.
Nice 21 yıllara….!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.