Dağıstan’daki Terör Eyleminin Arkasında Kim Var?

Yayınlama: 24.06.2024
59
A+
A-

Rusya’ya bağlı özerk Dağıstan’ın Mahaçkale şehrinde bir polis noktası, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı saldırılara ilişkin bir çok yorum yapılıyor; oysa, biraz düşünüldüğünde perde arkasında kimlerin olduğu kolayca anlaşılabilir bu ve benzeri eylemlerin.

Kendilerine İslamcı diyen bazı örgütlerin üst kademelerinin, kurucularının kimlerden emir alarak teşkilatlandıkları, yazılı-görsel propaganda yaparak örgüte eleman kazandıkları, saf duygularla katılanların nasıl beyinlerini yıkadıkları, biat eden örgüt mensuplarının mantık, vicdan, insani duyguları nasıl devre dışı bıraktıkları, gerçekleştirilen saldırıların neden İslam’a ve Müslümanlara zulüm ve soy kırım yapan abd, israil ve onlara göz yuman bazı avrupa ülkeleri değil de, Türkiye ve Rusya gibi Filistin davasına destek olan ülkelere yönelik olduğu …

Rusya son dönemde Müslümanlara karşı baskı, zulüm uygulamadığı … Hatta ülkesindeki Müslümanlara muhabbetle yaklaşıp, İslam’ı Rusya’nın ikinci dini olarak ilan ettiği halde önce Moskova’daki saldırıya hedef oldu, şimdi de Dağıstan’daki bu rezil eyleme.

Kilise basmak, rahibi öldürmek neyin nesi?

Olayı planlayan amerika çok aptalca bir strateji izlemiş.
Müslümanlara düşmanlık yapan amerika evangelisttir. israilin soykırımına destek veren batılı devletler protestandır, katoliktir.
Katolikler, Protestanlar, evangelistler Rusya’nın mezhebi olan Ortodoksluğu ve ortadoksları sevmezler. Ortodoks kilisesine saldırı yapmanın hangi tutarlı gerekçesi olabilir?
Kaldı kiii ibadethanelere, hastahanelere yönelik savaş zamanında bile saldırı düzenlenemez.

Bu eylemi gerçekleştiren teröristlerin hem beyni yok, hem de kendi dinlerini bile bilmiyorlar.
Zaten abd eski başkanı Trump da deaş’ı kendilerinin kurdurduğunu itiraf etmişti.

Bir taşla bir kaç kuş vurmayı da düşünmüş olabilir abd:
Suriye ve Irak’ta pkk/pyd devletini kurdurmak için “bakın deaş bitmedi, bu yüzden pkk’ya ihtiyacımız var” dedirtmek için de bunu yapmış olabilir.

Rusya’nın ve Türkiye’nin Kulağını Çekmeye Çalışıyorlar

Ukrayna’yı Rusya’ya yem eden, bereketli topraklarını satın alıp el koyan abd ve dünyanın en zengin bir kaç yahudi ailesi, dev silah şirketleri, ilaç, gübre, tohum firmaları dünyanın tarıma elverişli, bereketli 4. büyük arazisi Ukrayna’yı oturttuğumuz barış masasından kaldırttı. O günden bu güne Rusya Ukrayna içinde büyük ilerleme kaydetti. Kırım’a kara yolu bağlantısını da elde etti.
Rusya’ya uygulanan ekonomik ambargolar işe yaramadı. Brics ile abd dolarını devre dışı bırakma planı da hızla ilerledi. Öyle kiii Avrupa’nın göbeğindeki AB üyesi Macaristan bile AB’den çıkıp Brics’e Şanghay İşbirliği Teşkilatı’na girmeyi düşünüyor.

Rus devlet başkanı Putin’in özellikle Kuzey Kore’ye yaptığı ziyarette imzalanan antlaşmalar abd ve sömürgeci Avrupa devletlerini telaşlandırdı.

 

Rusya İçinde Din Savaşı Çıkar mı?

İç savaş çıkarma konusunda mahir abd, Rusya’yı büyük tuzağa çekmeye çalışıyor.
Nüfusun % 30 kadarını oluşturan Sünni Müslümanlarla, Ortodokslar arasında yaşanabilecek bir gerginlik, savaş, Rusya için ciddi sıkıntı oluşturacaktır elbette.
abd ve ingiltere Rusya’dan uzak olmasına rağmen Kosova-Sırbistan gerginliğini tırmandırmaya çalışıyor. Rusya Ortodoks mezhepdaşı olan sırplara destek veriyor.
Geçmişte Bosna savaşı ve katliamları yaşamıştık Rusya’nın desteklediği sırp caniler Bosna-Hersek’li Müslüman kardeşlerimize hedef gözetmeksizin soykırım uygulamıştı.

Rus devleti şimdilik itidalli davranıyor ve Müslümanlara yönelik baskı uygulamıyor. Yarın ne olur bilemem lakin, abd’nin silahlı gücü gibi davranan sözde İslamcı radikal unsurların Sünni Müslüman alimlerce tecrit edilmesi, kontrol altına alınması, sınır dışı edilmesi metodunu uygulayabilir belki Rusya. Çünkü, sünni kesim de çok büyük rahatsızlık duyuyor bu hesap kitap bilmez, insani değerleri olmayan bu gruplardan.

Gazze’de tüm dünya halklarına rezil olan israil, abd ve sömürgeci avrupa devletleri miadını doldurmuş, ekonomileri alt üst etmiş, savaş çıkarmaktan başka yolu kalmamış gözüküyor.

İbrahim Tamer  https://camlicavadisi.com.tr/

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.